Flores en Komodo National Park – Kleine Soenda-eilanden, Indonesië

Introductie Flores

Het eiland Flores is het grootste eiland van de Kleine-Soenda eilanden. Het heeft een gevarieerd landschap en ook een adembenemende natuur. Je vindt hier onder andere verlaten witte stranden, vulkanen en weelderige valleien. Het gezellige vissersdorpje Labuan Bajo is een perfect startpunt voor bijvoorbeeld excursies naar het Komodo National Park.

 

Locatie Flores - Indonesië

Kaart Flores en Komodo National Park - Indonesië

 

Het eiland heeft onder andere de volgende bezienswaardigheden:

  • Het Komodo National Park met onder andere de Komodo Dragon en daarnaast ook diverse geweldige snorkel- en duiklocaties.
  • Diverse traditionele dorpjes, bijvoorbeeld Wae Rebo, Bena Traditional Village en Wologai Village.
  • De Kelimutu vulkaan met drie gekleurde kratermeren.
  • Rijstvelden in de vorm van een spinnenweb (Lingko fields – Cancar, iets ten westen van Ruteng).

 

Het Komodo National Park

Het Komodo National Park (ook Komodo NP genoemd) is met name bekend vanwege de Komodo Dragon. Deze draakachtige Komodovaranen komen alleen in dit park voor. Een volwassen Komodovaraan is ongeveer drie meter lang en weegt rond de 160 kilo. Het is daarmee de grootste hagedis ter wereld. Bovendien is het één van de oudste diersoorten. Omdat ze ook voor de mens gevaarlijk kunnen zijn, zijn ze alleen te bewonderen in het bijzijn van een parkwachter.

Het Komodo National Park is zowel vanuit het vissersdorp Labuan Bajo (Flores) te bezoeken als vanuit het eiland Lombok.

 

Komodo Dragon in het Komodo National Park - Indonesië

Kelimutu Vulkaan met drie gekleurde meren - Flores, Indonesië

 

De Kelimutu vulkaan

Kelimutu is een vulkaan in de buurt van het dorpje Moni. Kelimutu bestaat uit drie kratermeren. De kleuren van de meren veranderen in de tijd ten gevolge van een chemische reactie in het meer, veroorzaakt door de vulkaangassen.

De lokale gemeenschap beschouwt deze meren als een heilige plaats, namelijk de verblijfplaats van de zielen van de doden. De naam Kelimutu is afgeleid van het lokale woord ´keli´ – wat ´berg´ betekent – en ´Mutu´ – wat ´koken´ betekent.

Het westelijke meer wordt Tiwu Ata Bupu genoemd, ofwel meer van oude mensen. Het centrale meer staat bekend als Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, ofwel meer van jonge mannen en vrouwen. Het oostelijke meer wordt Tiwu Ata Polo genoemd, ofwel meer van kwade geesten. Het centrale en oostelijke meer hebben een gedeelde kraterwand, daarnaast hebben ze beide een spectaculaire kleur.

Zowel het Komodo National Park als de Kelimutu vulkaan zijn ´must sees´. Zonder een bezoek aan deze bestemmingen heb je Flores niet echt gezien!

 

 

Excursies en Pakketten

De belangrijkste excursies en pakketten die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: 3D/2N Komodo tour (van Flores via Komodo NP naar Lombok)
02: 2D/1N Komodo tour (van Labuan Bajo via Komodo NP naar Labuan Bajo)
03: 2D/1N Kelimutu tour (van Ende via Kelimutu naar Maumere)
04: ½D Watublapi tour (Maumere)

 

 

Hotels & Resorts Flores

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Hotel M01, Labuan Bajo - Flores (Middenklasse Hotel)
Hotel B11, Moni Village - Flores (Budget Hotel)
Resort M21, Maumere - Flores (Middenklasse Hotel)

 

 

Vervoer Flores

Wij kunnen elke willekeurige transfer op Flores voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor de benodigde binnenlandse vlucht van en naar Flores. Klik op een balk voor meer informatie.

Transfer
Vlucht

 

 

Handige Wetenswaardigheden

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Video